Bed DJØF stoppe investeringer i skattely

DJØFs direktør, Mogens Kring Rasmussen, mener at hans medlemmer er ligeglade med, om DJØF investerer medlemmernes penge i skattely.

I et interview til mediet Journalisten 22. september i år indrømmer DJØF-direktøren, at han ikke engang kender til omfanget af fagforeningens investeringer i selskaber i skattely. Han mener i det hele taget ikke, at det er noget problem at investere i skattely, så længe det er lovligt. Her kan du læse hele interviewet

I Mellemfolkeligt Samvirke synes vi, det er en kæmpe ommer. Hvis du er enig, så skriv til DJØFs direktør og fortæl dem, at han er galt afmarcheret.

Skriv til DJØF på Twitter

Forslag til tweet, hvis du er medlem (find gerne selv på teksten):
Share on Twitter

Forslag til tweet, hvis du ikke er medlem (find gerne selv på teksten):
Share on Twitter

Hvorfor er DJØFs investeringer i skattely et problem?
DJØF er med til at legitimere skattely via sine investeringer og udmelding om, at det er OK så længe, det er lovligt. Men det er ikke OK, fordi brugen af skattely hvert år koster statskasserne i Danmark og ikke mindst udviklingslandene milliarder af kroner i tabte skatteindtægter. Skattely udhuler velfærden og er med til at skabe fattigdom og øge uligheden i verden. Det ville være skønt, hvis vi bare kunne sætte vores lid til at lovgivningen dæmmer op for problemet, men DJØFs direktør har sovet i timen, hvis han ikke ved, at lovgivningen er fuld af huller, som skattelylande og usolidariske selskaber kan benytte til at minimere deres bidrag til det globale fællesskab. Jurister og andre samfundsvidenskabelige kandidater, som DJØF organiserer, er i disse år med til i al hast at forsøge at lukke hullerne i lovgivningen via arbejde i fx Danmark, EU, OECD. Hvordan DJØF’s direktør kan have overset dette, er svært at forstå.

Læs mere om kampagnen og hvorfor skattely er et problem.

Bed DJØF få styr på etikken samt offentliggøre i hvor høj grad DJØF investerer i selskaber med adresse i skattely.

Skriv en mail til DJØF’s direktør